Sunny, AXA’s 7,600-m² regional headquarters in Isneauville

Type of project : New offices
Total surface area : 8 000 M²
Construction time : 10 Months
Location : North / Paris region
Type of project : New offices
Total surface area : 8 000 M²
Construction time : 10 Months
Location : North / Paris region

The property complex located in Isneauville, in the Plaine de la Ronce industrial park near Rouen, will become the future regional head office of AXA. Designed in the shape of an open hand, the project features three long white wings connected to each other by a glazed bridge that forms an inner street.

Know-how encompassing all the trades

At the source of the property operation to house AXA’s regional head office near Rouen was a bid announcement for a lease off plan (French acronym: BEFA). The GA Group joined forces with the investor Midi 2I to respond to the call for bids organized by AXA. GA won the contract in the summer of 2015, by virtue of its overall mastery of operations spanning all phases, from design to construction and even operation of buildings. In December 2015 it signed a property development contract combined with a guarantee of charges, and immediately submitted the request for planning permission, which was granted in May 2016. Construction work started in mid-October 2016 with a commitment to complete building in one year. 

 

Optimized energy performance

The site will be built with the assistance of Active Computer-Aided Management of Energy Efficiency (GAPÉO®). Temperature, light and ventilation will be monitored and adjusted in real time in order to optimize the building’s comfort and environmental performance. Coupled with the application My Gapeo®, the management system will allow employees to adjust their parameters and act on their energy consumption. HQE certified and covered by a guarantee of charges, the site will also feature the integration of air treatment modules in the horizontal and vertical façades and GA’s double picture windows with triple-glazed casement and integrated blinds, ensuring maximum insulation.   

 

Fostering work and well-being in the company

With the Jean-Paul Viguier & Associés architectural firm, GA has developed a building that gives all of its character to users’ comfort. With views of the outdoors, terraces, a mix of open-plan space and partitioned areas, meeting pods, and a main staircase fitted out as an inviting place to spend time, this “campus office” is designed to be a place for both quiet thinking and convivial interaction, with areas where colleagues can get together and exchange ideas. 

Contact Lois Payet / Head of Programmes